Skip to main content
EN
|
ID

Become a Community Streamer


Do you stream on Twitch and want to join us?

We'd love to have you, so here are a few things you should know and need beforehand:

Community Managers
Members
Community Supporters
Official Streamer
Official Streamer

Read Step 1

Active Chatter

Active Member

  • Please join us here and start chatting today!
  • We need to know who you are
  • Being active in both the discord and on the Twitch platform by chatting in other community streamer's chats is a great way for people to know who you are
  • Don't hesitate to converse; our community welcomes any newcomers with open arms
  • You're going to meet some super awesome people
Active Chatter

>25 Hours

  • Having at least 25 hours of history shows us you've got the basic knowledge
  • Streaming in the long run isn't always about how many hours you put in, but quality
  • Providing a schedule to the viewers is a great way to let the community know when you're online
Active Chatter

14 Days

  • Streaming on 14 different days shows us you're serious
  • Having flexibility is important for a streamer
  • People who aren't always able to make it to your schedule can plan ahead
Active Chatter

VODs

  • Enabling Video on Demand (VOD) is a great way to viewers to catch up on things missed
  • Sometimes the best clippable moments pass and VODs can help you and your viewers spot them after-the-fact
  • Proof of streaming history is a huge bonus for newcomers to your channel and to the community
Active Chatter

Discord + Twitch

  • Your Discord profile is your Social Media account, so make sure it's linked to your Twitch!
  • Since you'll be in many discord servers, others will be able to see your Twitch account
  • An up-to-date link between your Discord and Twitch account shows that you care about your stream
Analytics

Analytics

  • Twitch Channel Analytics shows us your authenticity
  • Everybody knows about follow and viewer bots, so be careful!
  • See the FAQ for how to take a screenshot of your analytics

Read Step 2

Twitch Channel

Your Channel

  • Please provide us with your Twitch channel name and URL
Statistics

Proof of Analytics

  • We'll need your entire channel history analytics to verify credibility
Video on Demand

Proof of VODs

  • We'll need to see that you've got VODs saved so we know you've been busy
Channel Progress

Your Channel Progress

  • Let's see how far along you've come!
Active Chatter

Active Member!

  • If we don't know who you are, then you should re-apply when we do!
  • You must socialize/talk with our community members via Discord or Twitch!
  • Being a community streamer means you're a community-oriented person, therefore you:
    • Raid/host members
    • Appear in our member's Twitch chats
    • Are visibly active in Discord

Read Step 3

Step 1: Yuk persiapan sebelom mendaftar

Active Chatter

Aktif Chatting

  • Ayo gabung dan ikutan ngobrol hari ini juga!
  • Masuk dan bersenang-senanglah; Menghilang di komunitas gak bikin lo jadi keren.
  • Jangan takut ngobrol guys; Komunitas kami selalu terbuka untuk semua orang
  • Psst.. Kemungkinan besar kamu bisa ketemu orang-orang yang keren banget loh!
Active Chatter

>25 Jam

  • Streaming selama minimum 25 jam membuktikan kalau lo punya pemahaman dasar tentang streaming
  • Streaming yang bagus nggak selalu soal kuantitas jam, kualitas stream jauh lebih penting loh!
  • Jangan lupa untuk punya jadwal tetap. Itu merupakan salah satu cara yang bagus agar orang-orang di komunitas tahu kapan kamu online
Active Chatter

14 Hari

  • Streaming di 14 hari berbeda memperlihatkan keseriusan anda
  • Memiliki waktu yang fleksibel sangatlah penting untuk streamer
  • Penonton yang belum tentu bisa menonton tepat waktu bisa mempersiapkan jadwal dahulu
Active Chatter

VODs

  • Jangan lupa nyalakan Video on Demand (VOD). Ini adalah cara yang baik agar viewer tidak ketinggalan stream kalian.
  • Terkadang moment terbaik untuk di clip terlewat begitu saja. VOD dapat membantu kamu dan para viewer melihatnya setelah selesai stream
  • Bukti riwayat streaming juga adalah bonus untuk pendatang baru di channel kamu dan juga di komunitas
Active Chatter

Discord + Twitch

  • Profil discord anda adalah Sosial Media anda, jadi pastikan ini terkoneksi dengan Twitch anda!
  • Dengan join ke banyak server discord , orang lain juga dapat melihat akun Twitch anda
  • Koneksi Discord dan Twitch yang up-to-date menunjukkan kalau lo serius streaming di Twitch
Active Chatter

Analisa

  • Analisa (Analytics) Twitch Channel menunjukkan kami jati diri anda
  • Semua orang tau apabila anda menggunakan follow ataupun view bot, jadi berhati-hatilah!
  • Lihat bagian FAQ untuk melihat bagaimana cara screenshot bagian analisa

Step 2: Kebutuhan untuk join Application Requirements

Active Chatter

Channel Anda

Tolong berikan kami channel Twitch anda dan URL tautannya.
Active Chatter

Bukti Analisa Channel

Kami membutuhkan analisa riwayat channel anda untuk membuktikan kredibilitas anda.
Active Chatter

Bukti VOD

Kami bakal mastiin kalo lo punya VOD yang tersimpan sebagai bukti kalo lo streaming.
Active Chatter

Progress Channel Lo

Nah saatnya kita liat lo udah sampe mana.. Kita bakal nyesuaiin progress lo sama role lo di discord nanti.

Ready to apply to be a community streamer?

  • I have successfully and thoroughly read Step 1
  • I have successfully and thoroughly read Step 2
  • I have successfully and thoroughly read Step 3

Ready to apply?